Cartridge World Maribor
VAŠ SVET KARTUŠ IN TONERJEV

8 nasvetov, kako znižati stroške tiskanja

29. 10. 2017
8 nasvetov, kako znižati stroške tiskanja
Črnilo v tiskalniku je lahko drago. Cene se gibljejo med 8 € in 70 € za posamezno kartušo, kar povzroči za vse, od študentov do velikih podjetij, nezadovoljstvo s stroški tiskanja. Upoštevajte naslednje preproste načine za zmanjšanje stroškov tiskanja:
 
1. Izberite pravi tiskalnik
Preden začnete razmišljati o kartušah, morate najprej določiti, kakšne vrste tiskalnik ustreza vašim potrebam. Če je na primer večino vašega tiskanja črno-belega, barvni tiskalnik najverjetneje ni najboljša izbira. V takem primeru je smotrno izbrati črno-beli laserski tiskalnik z visoko zmogljivimi tonerji, s katerimi razpolovimo ceno ene izpisane strani v primerjavi z barvnimi kartušami.

2. Tiskajte samo to, kar potrebujete
Natisnite le najpomembnejše informacije in preskočite preostanek. Če na primer tiskate članek z novicami, izrežite in prilepite besedilo oziroma odrežite oglase in fotografije ali pa natisnite članek brez komentarjev, ki mu običajno sledijo.

3. Predogled pred tiskanjem
Uporabite funkcijo za predogled tiskanja, ki uporabnikom omogoča, da si ogledajo, kako se bodo strani prikazale pred tiskanjem. To je pogosto odlična rešitev za prepoznavanje nekaterih najosnovnejših problemov pri oblikovanju pred tiskanjem. S tem lahko prihranite veliko količino črnila, tonerja in papirja.

4. Prilagajanje nastavitev barv
Če večinoma tiskate samo črno, spremenite privzeti način nastavitev tiskalnika na črno in ne barvno. S tem boste zmanjšali celotne stroške tiskanja, prihranili veliko količino barvnih kartuš, hkrati pa si boste zagotovili boljšo kvaliteto tiska.

5. Izogibajte se zastoju papirja
Mnogi tiskalniki vam omogočajo tiskanje na različne materiale, vključno s težjimi papirji, nalepkami ali ovojnicami. Večina tiskalnikov je nastavljena na tiskanje navadnega 80-gramskega papirja. Da ne bi prišlo do zastoja papirja in porabe kartuš po nepotrebnem, prej vedno preverite nastavitve in jih po potrebi ponastavite.

6. Preverite opozorilno lučko za izpraznjeno kartušo
Ta opozorila se med blagovnimi znamkami in modeli tiskalnikov razlikujejo. Nekatera opozorila se pojavijo, ko je v kartuši še vedno vsaj 25 % črnila. Kljub opozorilu lahko tiskate, dokler ne boste opazili slabše kakovosti tiska, šele takrat zamenjajte kartušo. Kadar pa želite natisniti večje število listov na enkrat, se vedno prej prepričajte, koliko črnila še imate, takrat je seveda kartušo boljše zamnejati prej.

7. Preverjajte svojo zalogo kartuš
Vse kartuše imajo rok uporabe, pri nekaterih se lahko zgodi, da zaradi neuporabe v ustreznem času več ne delujejo brezhibno. Šobe v kartuši se zamašijo in kartuše postanejo neuporabne. Da se to ne bi zgodilo, priporočamo redno čiščenje tiskalne glave, ki prepreči slabo kakovost tiska. Tudi pri laserskih tiskalnikih lahko preprečimo slabo kakovost; če je toner nekaj mesecev stal, ga pred uporabo pretresemo, šele nato ponovno vstavimo v tisklanik.

8. Nakup barv za tiskalnike brez kartuš
Pri črnilih za tiskalnike brez kartuš lahko prihranite kar 30 % s tem, da kupujete visoko kakovostna črnila od podjetij, kot je Cartridge World, ki so specializirana točno za izdelavo črnil in ostalih tiskarskih izdelkov. Črnila bodo kmalu na voljo tudi v naši poslovalnici!

Lokalni strokovnjaki
Tukaj smo, da vam pomagamo pri kakršnemkoli nasvetu glede vašega tiskalnika oziroma kartuš in tonerjev. Naše izkušeno in nepristransko osebje si bo vzelo čas za razumevanje vaših potreb po tiskanju in vam priporočilo prave produkte za vaše potrebe. Za več informacij nam pišite na: info@cartridgeworld.si ali nas pokličite na telefonsko številko: +386 02 250 01 00! 
© 2024 Cartridge World Slovenija