Cartridge World Maribor
VAŠ SVET KARTUŠ IN TONERJEV

Izklopljen ali vklopljen tiskalnik?

12. 4. 2018
Izklopljen ali vklopljen tiskalnik?
Ko gre za tehnologijo tiskalnikov, lahko dobite nasprotujoče si nasvete o tem, kako jih najboljše vzdrževati. Ali je boljše tiskalnik izklopiti, ko ga ne uporabljamo, ali ga pustiti vklopljenega? Tukaj je nekaj dejstev, ki jih je dobro upoštevati:

ZDRAVJE TISKALNE GLAVE
Tiskalne glave so običajno prva stvar v tiskalniku, ki zahteva zamenjavo. Redno čiščenje tiskalnih glav je bistvenega pomena pri zagotavljanju vrhunske kakovosti tiska. S tem, ko boste pustili tiskalnik vklopljen, se bodo tiskalne glave samodejno čistile in tako bo manj možnosti poškodb oz. zamašitev. 

PORABA ČRNILA
Med vzdrževalnimi cikli tiskalnik uporablja črnilo - včasih 20 do 30 odstotkov na kartušo. Uporaba črnila za čiščenje tiskalnih glav je pomembna za vzdrževanje tiskalnika in zagotavljanja daljšo življenjsko dobo. Včasih se lahko vzdrževalni cikli pojavijo pogosteje kot je potrebno. Pogostost vsakega cikla je odvisna od proizvajalca, vendar vklop tiskalnika sproži cikel vzdrževanja ne glede na znamko. Da bi čim bolj zmanjšali porabo črnila, priporočamo, da tiskalnik pustite vklopljen. S tem se bo zmanjšalo število vzdrževalnih ciklov in in posledično tudi poraba črnila.

PORABA ENERGIJE
Najpogostejše vprašanje, ki se nam pojavi pri vklopljenem tiskalniku, je poraba energije. Dejstvo je, da vklopljen tiskalnik porabi več energije kot izklopljen, vendar kljub temu ostajajo stroški energije relativno nizki. Povprečen tiskalnik v stanju pripravljenosti porabi približno 3 W moči - manj kot tipična nočna lučka. Če je tiskalnik vedno v stanju pripravljenosti, nas to stane približno 2,50 EUR na leto. Izklopljen tiskalnik bo porabil manj kot 1 W moči. Strošek v stanju pripravljenosti torej znaša skoraj trikrat več kot v načinu izklopa. Pri manj kot 3 evrih na leto so stroški za vzdrževanje tiskalnika, kljub razliki, zanemarljivi.

Za več informacij nas kontaktirajte.   

© 2024 Cartridge World Slovenija