Cartridge World Maribor
VAŠ SVET KARTUŠ IN TONERJEV

Kdaj je čas za zamenjavo tiskalnika?

11. 12. 2017
Kdaj je čas za zamenjavo tiskalnika?
Posloviti se od tiskalnika, na katerega ste navajeni, ni nikoli enostavno. Vendar zamenjava le - tega ob pravem času lahko prihrani veliko energije in kakšen glavobol. Tukaj je nekaj znakov, da je čas za nov tiskalnik:

SLABA KAKOVOST TISKA
Slaba kakovost tiska je prvi znak, da bo tiskalnik potrebno zamenjati. Težave, ki se pojavijo zelo pogosto, so meglen tisk, bele črte med vrsticami teksta ali v skrajnem primeru tiskanje samo belih listov. Če naletite na katero od teh težav, najprej preverite kartuše. Če so polne, preverite še tiskalno glavo. Umazana tiskalna glava je lahko eden izmed krivcev za zgoraj opisane težave. Če nič od tega ni vzrok slabega tiskanja, je čas, da začnete iskati nov tiskalnik. Zakaj? Stroški popravila v povprečju 3 - krat presegajo stroške novega tiskalnika.

NEZADOSTNA HITROST
Počasno tiskanje je še en znak za zamenjavo tiskalnika. Hitrost tiskanja je običajno v razponu od 1 do 50 strani na minuto. Višja hitrost je značilna za dražje tiskalnike. Tiskalnike z izrazito počasnejšim tiskanjem, kot je bilo to v navadi, je potrebno posodobiti (programska oprema). V kolikor to ni mogoče ali se hitrost še vedno ni izboljšala, bo potrebna zamenjava tiskalnika.

VIŠJI STROŠKI TISKANJA
Stroški tiskanja so lahko še en odločilen dejavnik za zamenjavo tiskalnika. Največkrat so kartuše za starejše tiskalnike mnogo dražje kot trenutno aktualne. Če porabite precejšen znesek svojega proračuna za kartuše in tonerje, je morda čas za nadgradnjo. To vam bo pomagalo zmanjšati operativne stroške.

RASTOČE POTREBE
Včasih vaše potrebe tiskanja doma ali na delovnem mestu presegajo zmogljivost trenutnega tiskalnika. Starejši modeli morda nimajo vseh funkcij, ki jih potrebujete. Večina tiskalnikov narejenih po letu 2013 ponuja bistveno več možnosti kot starejši tiskalniki. Sem sodijo brezžična povezljivost, možnost branja izmenljivih medijev in fotografska kakovost tiska. Če vam katera izmed navedenih funkcij koristi, je investiranje v novejši model odlična poslovna odločitev.

Z menjavo tiskalnika lahko prihranite veliko časa in denarja. Kot smo že omenili, starejši kot so tiskalniki, dražje so kartuše. V primeru popravila zastarelega tiskalnika so bistveno dražji tudi rezervni deli. Če menite, da je čas za zamenjavo in se ne znajdete najbolje, nas kontaktirajte. Specializirali smo se na področju svetovanja, vzdrževanja in popravil tiskalnikov. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali o najboljši izbiri za vaše potrebe.
© 2024 Cartridge World Slovenija